sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Koe ja muutakin

Minulla oli tämän viikon torstaina nuortenhevosten koulutuskoe. Läpäisin kokeen kunnialla ja nyt olen siis virallisesti FT:n nuortenhevostenkouluttaja. Koe sujui melkolailla suunnitelmien mukaan. Meidän tuli näyttää kokeessa kolme hevosta. Olin erittäin tyytyväinen kahteen niistä, mutta kolmannella ei ollut paras mahdollinen päivä ja tiedän että se olisi pystynyt parempaan suoritukseen. Laskujemme mukaan yhteispisteet jäivät kuitenkin reilusti ysin paremmalle puolelle. Joten en voi olla muuta kuin tyytyväinen tulokseen. Hevosilla niin kuin ihmisilläkin on hyviä ja huonoja päiviä enkä voi olettaa että kaikilla kolmella olisi ollut paras mahdollinen päivä juuri.

Kokeessa minun tuli näyttää yhden hevosen kanssa että pystyn pitämään sitä käsihevosena, toisen kanssa että se kulkee vierelläni ja takanani ja että pystyn lähettämään sen ympärilleni. Plussaa sai keveydestä, herkkyydestä ja nopeista reaktioista, mutta hevosen tuli olla rauhallinen ja yhteistyöhaluinen. Tämän lisäksi kaikki kolme hevosta tuli näyttää ratsastaen sekä sisällä sekä ulkona ja koetuomari kokeili kaikkia hevosia. Ulkona ratsastettiin suoralla radalla ja hevoset näytettiin ravissa, laukassa käynnissä ja töltissä(jos mahdollista). Sisällä tuli näyttää mitä hevoset osaavat teknisesti. Omat hevoseni ymmärsivät hyvin pidättävät, eteen-, ja sivulle vievät avut sekä olivat tuleet pitkälle yhteisvaikuttavien apujen ymmärryksessä. Pystyin hallitsemaan missä askellajissa ne liikkuvat ja pystyin hyvin vaikuttamaan sekä ylälinjaan että askelpituuteen.

Nyt nämä nuoret hevoset saavat hieman vapaata tai ovat erittäin kevyessä käytössä ja viikon parin päästä jatkamme niiden ratsastusta tähtäimenä kevään jalostusnäyttely. Seuraavana vuorossa on pari normaalia työpäivää ja sen jälkeen alkaa treenihevosten koulutusjakso joka tulee kestämään seuraavat 7-8 viikkoa.

En ole kilpaillut vielä ollenkaan sillä hevoseni tulivat niin myöhään sisälle. Niiden treeni sujuu kuitenkin hyvin ja olen pikkuhiljaa alkanut treenaamaan tuleva kilpailukausi mielessä pitäen. Haluan kuitenkin tehdä perustyön niin hyvin kuin mahdollista ja kiirehtiä mahdollisimman vähän kisakentille. Kivempi mennä silloin kun hevoset ovat kunnolla valmiita siihen mitä niiden tulee tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti