tiistai 24. toukokuuta 2011

Nyt tapahtuu..



Sai flunssan selätettyä ja pääsin edellisessä tekstissäni mainitsemiini kilpailuihin. Lauantain karsinnat eivät taaskaan menneet aivan suunnitelmien mukaan mutta sunnuntaina alkoi tapahtua. Viisikäynnin finaali oli heti aamusta ja Pandóra melko hyvällä tuulella. Sijoituimme kolmanneksi pisteillä 6.93. Illan viimeinen finaali oli töltti finaali johon pääsimme Gormurin kanssa. Lämmittely sujui hyvin ja kaikki palaset tuntuivat napsahtavan kohdillee. Finaali itsessään sujui erittäin hyvin meidän osaltamme ja loppupisteiksi saimme 7.78 ja se riitti ensimmäiseen sijaan. Nyt täytyy sanoa että en voinut olla muuta kuin tyytyväinen. Kiva tunne kun onnistuu tekemään vihdoinkin hyvät suoritukset vaikka alku kausi on ollutkin vähän hankala.

Lauantaina karsintojen jälkeen saimme kotimatkalla tiedon että Islannissa on alkanut uusi tulivuoren purkaus. Tieto ei juuremmin hätkähdyttänyt islantilaisia sillä samainen tulivuori purkautui viimeksi vuonna 2004 eikä purkaus ollut suuri. Matkalla näimme korkeuksiin nousevan tuhkapurkauksen. Sunnuntai aamuna samainen purkaus näkyi kaukaisuudessa mutta ilma oli kirkas ja raikas. Hyvin sujuneen päivän jälkeen lähdimme suuntaamaan Reykjavíkissä olleista kilpailuista itää kohti. Ajoimme Reykjavíkin ja Hveragerðin välisen vuoren yli niinkuin aina muutoinkin, mutta vuorta alas laskeutuessamme näky ei ollut joka päiväinen; Ilma alkoi olla sakeampaa ja harmaata. Mitä lähemmäksi Hvolsvölluria ajoimme, sitä huonommaksi näkyvyys kävi ja perillä oli erittäin huono näkyvyys, kaikki harmaan ruskean "tuhkakuvun" peitossa. Tilanne oli siis pahepi mitä ensin luultiin.

Nyt tiistaina on tilanne kuitenkin täällä meillä helpottunut eikä näkyvää tuhkaa enään juurikaan ole. Noin sata km täältä itään on kuitenkin kurjempi tilanne ja tuhkaa edelleen melko lailla.

Takaisin hevosasioihin.. Meidän tallista on tähän mennessä näytetty kahdeksan hevosta, joista viisi on saavuttanut 1. palkinnon ja korotus arvostelu on vasta viikonloppuna eli tilanne voi parantua entisestään. Kuusi niistä on 4-5 vuotiaita ja 2 kuusi vuotiaita eli ei hullummin ole mennyt tähän asti :) Ensi lauantaina on tölttikilpailu johon aion osallistua ja sitten seuraavalla viikolla alkaakin Hella näyttely eli tapahtumaa riittää mutta mikäs sen mukavampaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti